Lees over rode kersen


Een kers is een erg populaire vrucht en heeft een klein bolvormige vorm die meestal een pit binnen in zich heeft. door deze pit word een kers gezien als een steenvrucht.

Een kers kun je verdelen in twee verschillend soorten, deze zijn:

  • Zure kersen
  • Zoete kersen

Jaren geleden werd de kers in grote hoeveelheden ook in het noordelijker streek geteeld.

Vroeger werd de kers in vrij grote hoeveelheden ook in de noordelijker streken geteeld. Waaronder ook Nederland. Dit gebeurde in de Betuwe. Helaas is deze noordelijke teelt sterkt afgenomen na de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig is sinds de jaren ’90 de teelt weer in opkomst. Door deze nieuwe teelt is er ook een nieuwe kersen ras ontstaan die minder groot werd, waardoor het minder arbeidsintensief werd om de kersen te telen.

Een bakje kersen bevat 84 calorieën en slechts 1 gram vet. Ook bezit het perillyl alcohol dit voorkomt kanker. De hart beschermende stoffen geven de kersen de kleur zoals wij de kers kennen.

cherry




Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2017

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Voeding