Vis

Hoe gezond is vis eigenlijk.

De meeste mensen weten dat vis gezond is om te eten, maar hoe gezond is vis nou eigenlijk voor ons lichaam. Vis is voornamelijk gezond om dat het de nodige visvetzuren bezit. Deze visvetzuren behoren tot de n-3 Langeketenvetzuren de (EPA) ook wel de eicosapentaeenzuur en de (DHA) afgekort van het woord docosahexaeenzuur.

Deze visvetzuren hebben een goede invloed op hart- en bloedvaten. Uit onderzoeken is ook gebleken dat een volwassenen een dagelijkse hoeveelheid moet binnen krijgen van 0.45 gram langeketenvetzuren uit vis.  Dit kun je ook overigens halen door wekelijks twee porties vis te eten. Deze proties moeten wel overeen komen met ongeveer 100 a’150 gram vis en minstens eenmaal vette vis.

Het eten van meer dan twee porties vis per week levert overigens geen extra effect op. Mensen die een hogere risico lopen op verschillende soorten hart- en vaat ziektes of al op jongere leeftijd hartinfarct of een beroerte hebben doorgemaakt worden wel geadviseerd om meer vis te eten dan 2 maal per week.

LET OP:

Het eten van te veel vette vis kan slecht voor uw lichaam zijn omdat deze vissen schadelijke stoffen bevatten. Dus als je vette vis eet probeer dit te variëren met andere dingen.

tunaBekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Voeding