Darmen reinigen Lichaam ontgiften voeding


Als we eten krijgen we voedingstoffen binnen. Maar onze voeding bevat zuurvormende en alkalische stoffen (basen). Om gezond te blijven is het belangrijk dat er een goede balans tussen zuren en basen is.

Is de verhouding tussen de zuren en basen in balans dan spreken we van een neutrale pH-waarde van het lichaam. Deze neutrale waarde geven we aan middels een cijfer. De waarde tussen 7.1 en 7.5 is prima. Echter bij veel mensen is de zuur-/basenbalans chronisch verstoord. Dit komt omdat onze tegenwoordige voeding uit veel vlees, vetten en suiker ( zuurvormend) en te weinig groenten en fruit (alkaliserend) bestaat.

Ons lichaam zal proberen die balans weer te herstellen door het teveel aan zuren te binden aan mineralen  (o.a. calcium, magnesium, ijzer, kalk, natrium en zink) en ze op deze manier te neutraliseren.

Als er voldoende basevormende voedingsstoffen in ons lichaam zijn, lukt dat en kan het overschot aan zuren dat overdag in het bind- en vetweefsel wordt opgeslagen 's nachts via de nieren, huid en longen worden afgevoerd.


 

Hét startpakket om uw lichaam te ontzuren

Zijn er te weinig mineralen in de voeding aanwezig dan moet de mineralenvoorraad in de botten, huid en inwendige organen worden opgebruikt.

Hierdoor kunnen er in de loop van de tijd tekorten ontstaan. Ons lichaam is uiteindelijk niet meer in staat om de ontregelde zuur-/basenbalans te corrigeren of herstellen en raakt het chronisch verzuurd. Een ander woord voor acute acidose.

Deze ziekte kan ook ontstaan door slechte voeding, een slechte longfunctie (waardoor teveel koolzuur wordt vastgehouden), een stofwisselingsstoornis (waardoor er teveel zuur wordt geproduceerd, bijvoorbeeld bij suikerziekte) of een nierafwijking (waardoor er teveel basische, alkaliserende stoffen worden uitgescheiden). Deze vormen van acidose wordt als zodanig door medische wereld onderkend en behandeld.

Maar acidose als gevolg van verkeerde voeding wordt niet behandeld. Daardoor lijden veel mensen met een verstoorde zuur-/basenbalans aan gezondheidsproblemen die gemakkelijk verholpen zouden kunnen worden.

Op de website www.zuurmaaktziek.nl leest u meer over het verzuren en de goede verhoudingen. Hoe we ons fitter kunnen voelen en wat we daarvoor moeten doen en laten!


 

 Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Voeding